Wednesday, March 9, 2011

Yes Mam, How are you Mam? No Mam!

Jada!!!
Naa har jeg bodd her saapass lenge at jeg burde vel kanskje venne meg til disse hoeflighets frasene. Visst er det hyggelig at alle er hoeflig og hyggelige, men jeg foeler meg jo saa gammal naar folk kaller meg for Mam ! Det hender noen kaller meg for Miss, men det er de gangene jeg kommer fra trening og bruker caps og ingen sminke :). Foeler meg veldig ung naar de kaller meg for Miss :). Ola (soennen min) paa 16 aar, skjoenner ikke at jeg klager for at jeg blir kalt Mam. Du er jo gift mamma! Det er jo det samme som aa bli kalt Frue hjemme, sier han. Det er jo sant, men helt aerlig saa har jeg aldri opplevd at noen har kalt meg Fru Angeltvedt hjemme eller Mrs Angeltvedt som alle vennene til barna mine kaller meg her.
Det er fortsatt fremmed for meg, men ogsaa litt sjarmerende vil jeg si.

4 comments:

 1. hihi ja !!! :) Jeg ble også paff når vi var der borte, samtidig som jeg ble omtalt som mam så ble jeg spurt etter legitimasjon i butikken (av samme person) når vi handlet vin og sånt :) da lo jeg litt ;)

  ReplyDelete
 2. Hei Mette!

  Ja, der sier du noe, det har jeg jammen meg ikke tenkt paa.
  Handlet inn vin i gaar og da var det en eldre mann foran meg i kassa (ihverfall over sytti aar). Han maatte vise legitimasjon. Men sende 18 aaringer til ut i krigen er helt greit. Hvor er logikken???

  Hilsen angelique

  ReplyDelete
 3. Så herlig!!! Nyt det så lenge du kan Angelique! Hjemme i Norge så er det ingen respekt lenger. Før så sa man frøken til frøken på skolen, og etternavnet til folk man ikke kjente så godt og både Hr og Fru. Men jeg er glad vi har gått over til DU formen, men skolene hjemme må gjøre noe snart. Barna mine har et helt annet forhold til sine lærere her borte enn på skolen hjemme! Her er det respekt med stor R.

  Og jeg - jeg blir kalt Donna Christina. Nyter det så lenge jeg kan jeg.....

  ReplyDelete
 4. Hei Donna Christina!

  Jeg er saa enig med deg naar det gjelder aa ha respekt for laererne i skolen.
  Har du lest det jeg har skrevet om den amerikanske skolen her borte?
  Tenk paa all den tiden laererne i Norge maa bruke bare paa aa faa klassen til aa vaere rolig foer undervisningen begynner!
  Og jeg skal virkelig glede meg over aa bli kalt Mrs Angeltvedt eller Mam resten av oppholdet vaart her :)

  Have a nice weekend :)!

  Hilsen Fru Angeltvedt :)!

  ReplyDelete